Skip to main content

Bitcoin: Η Fed το βύθισε κάτω από τα 18.000 δολάρια

Shutterstock

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε τα 18.000 δολάρια την Τετάρτη, αλλά υποχώρησε ξανά την Πέμπτη.

Την υποχώρηση της τιμής του Bitcoin προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να αυξήσει τα επιτόκια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε τα 18.000 δολάρια την Τετάρτη για πρώτη φορά σε διάστημα πάνω από ένα μήνα, με την τιμή του να διαπραγματεύεται έως και τα 18.356,50 δολάρια. Όμως την Πέμπτη η τιμή του άρχισε να υποχωρεί, και να διαπραγματεύεται περίπου στα 17.667,89 δολάρια.

Το Ether, το οποίο την Τετάρτη διαπραγματευόταν πάνω από 1.350 δολάρια, υποχώρησε επίσης. Η τιμή του διαμορφώθηκε  περίπου στα 1.286,97 δολάρια την Πέμπτη.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από το όριο των 18.000 δολαρίων αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, όπως ακριβώς είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, στο εύρος 4,25%-4,50%, δίδοντας το σήμα ότι θα αυξηθούν περαιτέρω, τουλάχιστον κατά 75 μονάδες βάσης.  Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed, οι αμερικανικές μετοχές. Το Bitcoin έχει συσχετιστεί στενά με τους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ, και ιδιαίτερα με τον βαρύ τεχνολογικό Nasdaq.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις συνέπειες από την κατάρρευση της FTX και τη σύλληψη του ιδρυτή της Sam Bankman-Fried.  

Ο SBF, όπως είναι γνωστός στους κύκλους των επενδυτών, κατηγορείται για εξαπάτηση επενδυτών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως κεφάλαια πελατών του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX μεταφέρθηκαν μυστικά στην «αδελφή» επενδυτική εταιρεία, Alameda Research. Ο John J. Ray, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, είπε στους νομοθέτες ότι αυτό που έκανε η FTX «ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια ντεμοντέ υπεξαίρεση».

Εν τω μεταξύ, το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δέχθηκε πίεση μετά την παύση των αναλήψεων του stablecoin USDC αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να φοβούνται διάχυση των προβλημάτων της FTX. Για 8 ώρες το Binance πάγωσε τις αναλήψεις, αλλά στη συνέχεια τις επέτρεψε και πάλι, διαβεβαιώνοντας πως δεν αντιμετωπίζει προκλήσεις ρευστότητας.

naftemporiki.gr