Skip to main content

Market Beat: Μικρότερη νευρικότητα στα διεθνή βοηθά την άμυνα έναντι των πιέσεων

Οι ασιατικές μετοχές εμφάνισαν  μεικτή εικόνα καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο αισιόδοξοι για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών της Κίνας για τον Covid. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα, υποδηλώνοντας μικρή αντίδραση στην είδηση ότι η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο.

Στα διεθνή

·        Οι ασιατικές μετοχές εμφάνισαν  μεικτή εικόνα καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο αισιόδοξοι για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών της Κίνας για τον Covid. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα, υποδηλώνοντας μικρή αντίδραση στην είδηση ότι η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο.

Ο Κώστας Ιωαννίδης

·        Οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ διατήρησαν κέρδη σε όλη την καμπύλη κατά τις πρωινές συναλλαγές στην Ασία μετά το άλμα της προηγούμενης ημέρας, όταν ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια σε τουλάχιστον 5% έως 5,25% για να περιορίσουν τον πληθωρισμό. Προειδοποίησε επίσης για περαιτέρω οικονομική πίεση στο μέλλον. Οι αποδόσεις των ομολόγων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ακολούθησαν το ίδιο. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων παρουσίασε μικρή μεταβολή στο 3,76%

·        Το δολάριο υποχώρησε μετά το ράλι την Πέμπτη. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot υποχώρησε 0,1%

·        Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1,0373 δολάρια

·        Το πετρέλαιο ήταν έτοιμο για εβδομαδιαία πτώση καθώς οι ανησυχίες για επιδείνωση της προοπτικής ζήτησης διέτρεξαν την αγορά αργού.

Στην Αθήνα

·        Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αν και άνοιξαν ανοδικά, εμφάνισαν από τα πρώτα λεπτά κυριαρχία της προσφοράς και απόκτησαν πτωτική πορεία που τα κράτησε σε θετικό πεδίο ανάλογα με το μέγεθος των αρχικών κερδών.

·        Οι δεύτερες σκέψεις, που συνήθως γίνονται μετά  από συνεδριάσεις όπου αλλάζουν απότομα τα πλαίσια της διαπραγμάτευσης,  έφεραν το ανοδικό ξεκίνημα στην Αθήνα. Μόνο που έγινε με αρκετά χαμηλότερους ρυθμούς συναλλαγών.

Προσφέρθηκαν ωστόσο ανάσες στις απότομα ψαλιδισθείσες αποτιμήσεις των  blue chip. Η αγορά συσσώρευε και στην πραγματικότητα έσπασε την σειρά  των σταθεροποιητικών συνεδριάσεων με πτώση.  Αυτή η τεχνικά σκληρή πραγματικότητα δεν άλλαξε. Την εικόνα της ήπιας υποχώρησης ανέτρεψε η διαπραγμάτευση μετά τις 13:00 και η αναζήτηση πυθμένα όρισε στις 13:44 τις 881,1 μονάδες ως κατώτερο. Όταν  συμπληρώθηκαν 26 εκατ. ευρώ στις 13:50, ο ΓΔ έχανε -0,6% και ήταν στις 882 μονάδες όσο και στα τελευταία λεπτά. Σ ταδιακή   αποκλιμάκωση έφερε τιμές κάτω των 880 μονάδων και αντίδραση.

Αναζητώντας τη βάση για αυτή την αλλαγή προέκυψαν τα ακόλουθα:  Τα ΣΜΕ του S&P500 ξέγραψαν τα πρωινά τους  κέρδη εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία της οικονομίας ευρύτερα και ενδείξεων ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve δεν προτίθενται  να παύουν σύντομα τις αυξήσεις επιτοκίων. Οι μετοχές αναγκάστηκαν να σταματήσουν το πολυήμερο ράλι τους την Τετάρτη, καθώς ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ κατάργησαν τις ελπίδες πως θα μπορούσε η FED  να ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Με διάθεση να τονίσουν  τις θετικές  επιχειρηματικές εξελίξεις, ήταν οι τοποθετήσεις των εγχώριων αναλυτών. Εκεί εστίασε το σχόλιο από την Merit Sec. αφού όρισε σημεία στήριξης τις 862 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 904 και 950 μονάδες. Για να συνεχίσει με τα ακόλουθα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ανακοίνωσε την υλοποίηση της στρατηγικής για διεύρυνση των εργασιών της μέσω συνεργασιών στο χώρο του fintech καθώς ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) με την EPSILON NET Α.Ε. Το MoU με την EPSILON ΝΕΤ προβλέπει τη σύναψη μακροχρόνιας, αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ EPSILON ΝΕΤ και ΕΤΕ με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών. Με σκοπό την ευθυγράμμιση των κινήτρων σε αυτό τον κοινό στόχο, η ΕΤΕ θα γίνει μέτοχος μειοψηφίας στην EPSILON ΝΕΤ. Συγκεκριμένα, το MoU με το βασικό μέτοχο κ. Ιωάννη Μίχο προβλέπει την απόκτηση από την ΕΤΕ μειοψηφικού ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET που κατέχει ο βασικός μέτοχος, σε τιμή €7.4/μετοχή (“Αρχική Συναλλαγή”) καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης από τον ίδιο περαιτέρω ποσοστού7.5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής. AEGEAN AIRLINES:  Η εστίαση της διοίκησης Βασιλάκη στην αγορά της Ρουμανίας μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς για το 2022 η Ελλάδα ήταν ο πρώτος προορισμός με τις εκτιμήσεις του υπ.Τουρισμού Βασίλη Κικίλια να παραπέμπουν σε υπέρβαση των μεγεθών-ρεκόρ του 2019.Χρονιά που ο αριθμός των Ρουμάνων τουριστών έφτασε το 1,4 εκατ. με το μεγαλύτερο ποσοστό να επισκέπτεται οδικώς την χώρα μας αλλά με διψήφια αύξηση όσον αφορά τις αεροπορικές αφίξεις. Βάση στην ρουμανική αγορά “χτίζει” μεθοδικά η AEGEAN αποκτώντας-τμηματικά από τον Μάρτιο του 2020- το πλειοψηφικό ποσοστό της Animawings.

Από την Piraeus Securities ειδοποίησαν: “Σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον, αξίες που θα μπορούσαμε να είμαστε αγοραστές είναι ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ λόγω συνδυασμού ισχυρού ισολογισμού και καλής ανάπτυξης κερδών, παρά τα μακροοικονομικά ρίσκα, ενώ προσφέρουν και καλή μερισματική απόδοση”.

Ενώ από την ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ ανέφεραν τα επίπεδα που θεωρούν πιθανότερα ανάλοξα με την κατεύθυνση της δυναμικής: “Ενόψει της αδυναμίας συνέχισης της ανοδικής κίνησης, τα δεδομένα του περιβάλλοντος λειτούργησαν σαν αρνητικοί καταλύτες, ανατρέποντας την τεχνική εικόνα της Αγοράς, με το ΓΔ να υποχωρεί. Στις 883 μονάδες προσδιορίζεται η εγγύτερη στήριξη, ενώ οι 900 μονάδες είναι πλέον ισχυρή αντίσταση”.

ΗΠΑ

Πτώση στη Wall Street μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed.  Ο Τζέιμς Μπούλαρντ της Fed, , προέτρεψε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια, λέγοντας ότι το επίπεδο θα πρέπει να είναι υψηλότερο για να εκπληρώσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας να είναι «επαρκώς περιοριστική», ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones υποχώρησε μόλις -0,02% ή 6 μονάδες στις 33.546,32, ο S&P 500 με πτώση -0,30% στις 3.946,6 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα -0,35% στις 11.144,6 μονάδες.

Στον βιομηχανικό Dow Jones, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Cisco (+4,7%) και Merck & Co (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-6,2%) και Walt Disney (-3%). Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν τα Macy’s και Kohls. Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Cisco καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 86 σεντς και τα έσοδα στα 13,60 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 84 δολ. και έσοδα στα 13,3 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 3,77% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,45%.

ΕΥΡΩΠΗ

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού στη Μεγάλη Βρετανία. Ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης ανήλθε στο 10,6% τον Οκτώβριο, από 9,9% τον Σεπτέμβριο. Έναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 4,1%.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενδέχεται να επιβραδύνουν την αύξηση των επιτοκίων προχωρώντας σε άνοδο μόνο κατά 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε -0,42% στις 428,4 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,06% στις 7.346,5 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα +0,23% στις 14.266,4 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,47% στις 6.576,1 μονάδες. Το ευρώ βρέθηκε χαμηλότερα 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0351δολ.

ΧΑ

Με σφραγίδα την παγκόσμια τάση φυγής και το -0,43%, χάθηκαν και οι 885 μονάδες

Παρακολουθώντας με συντονισμό αυστηρό  την κάθοδο  των ευρωπαϊκών, η ηπιότερη ρευστοποίηση θέσεων  οδήγησε  αγορά κοντά στις 883 με απώλειες -0,43%

Οι επενδυτές στην προτελευταία σύνοδο της εβδομάδας, με μέτριο τζίρο και μεγάλης αξίας πακέτα, οδήγησαν στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης τον μέσο όρο στις 882,03 μονάδες (-0,57%). Μετά τις δημοπρασίες, που βελτίωσαν  τον τζίρο κατά 9 εκατ. ευρώ και ανέβασαν επιλεκτικά τις αποτιμήσεις, οι θεσμικοί οδήγησαν στο τέλος της συνεδρίασης την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 883,28 από 887,09 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή -0,43% ή 3,8 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνόδου.

Εμφανίστηκαν 8 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ( ο τζίρος της οποίας ήταν 53,5 εκατ. ευρώ) που εμφάνισαν υπεροχή της ζήτησης ξεχώρισαν αυτές με κέρδη +0,50% και πάνω ήτοι ΚΟΥΕΣ +1,74%, ΕΛΧΑ +1,23%, ΣΑΡ +0,83%, ΟΠΑΠ +0,65% και ακολουθεί ΑΡΑΙΓ +0,50%. . Στον αντίποδα πτωτικά  έκλεισαν 16 και με πτώση άνω του -1,50% εντοπίσαμε την ΒΙΟ -2,11%, και ακολούθησαν ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,01%,  ΑΔΜΗΕ -1,60%, ΕΤΕ -1,57% και ακολούθησε η ΑΛΦΑ -1,23%, χωρίς μεταβολή η ΤΕΝΕΡΓ από τις μετοχές του 25άρη.

Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,2 από 95,033 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 13,9 εκατ. ευρώ και την ΕΤΕ αφορούσαν 6,650 εκατ. ευρώ, την ΜΠΕΛΑ  1,455  εκατ. ευρώ, τον ΟΤΕ 376.750 ευρώ, την ΚΟΥΕΣ 172.400 ευρώ, την ΒΙΟΣΚ 100.500 ευρώ, την ΜΟΤΟ  56.750 ευρώ και την ΑΣΚΟ 43.610 ευρώ.

Στατιστικά

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, σημείωσαν άνοδο 37 από 20 και 63 από 88 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 16 από 25. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 63,123 από 63,390 ευρώ.

Η απόδοση  των 10ετών ομολόγων από το 4,221% την προηγούμενη έγινε 4,276% έχοντας φθάσει στο 4,302% ενδοσυνεδριακά.

Ο FTSE25 έκλεισε -0,40% χαμηλότερα στις 2141,64 από 2150,32 μονάδες την προηγούμενη, ήτοι 8,68 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης 16/11, ενώ ο FTSEΜ υποχώρησε κατά -0,45%.

Τεχνική ανάλυση Παράγωγα

H πτώση συνέβαλλε στην ολοκλήρωση της μετακύλησης θέσεων 

Η τιμή κλεισίματος των ΣΜΕ που από το μέσο της συνόδου θα είναι η νέα κυρίαρχη σειρά ορίστηκε στις 2126,25 μονάδες με τον υποκείμενε στις 2141,64. Η απόστασή τους παρέμεινε μεγαλύτερη των 15 μονάδων υπογραμμίζοντας την υπεροχή των traders που θεωρούν πως η κάθοδος έχει ακόμα δρόμο. Τεχνικά για τον FTSE  για την αγοραία συναίνεση,  οι 2094,5  μονάδες απλός ΚΜΟ200 ημερών, με τον εκθετικό στις 2081,8  πιθανά να αποτελέσουν βάση μιας αντίδρασης από πτώση που ανοίγει το δρόμο για μια ισχυρότερη επιστροφή της ζήτησης αργότερα.  Για τον ΔΤΡ φρένο ίσως υπάρξει όταν προσεγγιστούν οι 612,7 ή οι 609,4 που είναι οι ΚΜΟ20 ημερών απλός και εκθετικός. ΟΙ ΚΜΟ200 ημερών βρίσκονται ο απλός στις 584,8 και ο εκθετικός στις 572,4 μονάδες, αρκετά χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στην προ τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Νοεμβρίου, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη σε θετικό αρχικά και μετά τις 15:43 σε αρνητικό πεδίο μόνιμα. Το άνοιγμα στις 2154,14 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 3,82 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 8,68 μονάδες χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο. Το κατώτερο σημειώθηκε στις 15:58 και ήταν οι 2132,74 μονάδες (-0,84%). Το ανώτερο μέρας ορίστηκε στις 10:40 και ήταν οι 2163,14 μονάδες (+0,60%). Το κλείσιμο στις 2141,64 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή -0,40% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε στα 14,477 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη λήξης Νοεμβρίου ο όγκος διαμορφώθηκε στα 1028 ΣΜΕ με ανώτερο μέρας στις 2160,25 και κατώτερο στις 2134,25 με τελευταίες πράξεις στις 2142,75 μονάδες και τιμή κλεισίματος στις 2140,50 από 2143,75 από 2196,50 και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 1270 από 2019 στη σειρά αυτή. Διακινήθηκαν και 1104 από 2143 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου με ανώτερο στις 2155,00 μονάδες κατώτερο τις 2124,00 και τιμή κλεισίματος στις 2126,25 από 2134,75 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 3274 από 2555. Επίσης διακινήθηκαν 8 ΣΜΕ για τη σειρά Ιανουαρίου και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 85 από 83.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη η δραστηριότητα ήταν υποτονική. Στα δικαιώματα αγοράς της σειράς Νοεμβρίου άλλαξαν χέρια 25 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 2150 μονάδες. Το ενδιαφέρον για την επόμενη σειρά έφερε 40 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις 2100 και στις 2200 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Νοεμβρίου το ενδιαφέρον έφερε 40 συμβόλαια για τις 2150 μονάδες. Για την επόμενη και τελευταία του 2022, το ενδιαφέρον μηδενίστηκε.

Ο ΔΤΡ στην συνεδρίαση της Τετάρτης 16/11 έκλεισε στις 628,60 μονάδες με μεταβολή -2,48%. στις 644,57 μονάδες με μεταβολή -0,28%. Χθες Πέμπτη  17/11 κινούμενος μεταξύ των 620,34 μονάδων (-1,31%) ως κατώτερο με τιμή ανοίγματος τις 628,62 μονάδες (0,00%), και ανώτερο τις 632,44 (+0,61%), έκλεισε στις 624,03 μονάδες με μεταβολή -0,73%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου ανήλθε στα 22,538 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής η ΑΛΦΑ -1,23% απασχόλησε 2,130 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ -1,57% απασχόλησε 3,803 εκατ. ευρώ, η ΠΕΙΡ -0,15% απασχόλησε 1,318 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ +0,14% απασχόλησε 1,898 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογιστούν τα τυχόντα πακέτα.

Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Δεκεμβρίου δεν άλλαξαν χέρια   συμβόλαια και ορίστηκε  τιμή κλεισίματος τις 618,50 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έμειναν 36.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι δεν ανέβηκαν ενώ άλλαξαν υπολογίσιμα επιλεκτικά οι ανοικτές θέσεις για τη σειρά Δεκεμβρίου. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:

Της ΑΛΦΑ με όγκο 4825 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου με τιμή κλεισίματος στα 0,947 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 119.507 από 119.042. Διακινήθηκαν 50 συμβόλαια της σειράς Μαρτίου και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 268 από 218 ΣΜΕ.

Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 952 με τιμή κλεισίματος στα 3,68 ευρώ και έγιναν 20.253 από 19.787 οι ανοικτές θέσεις. Δεν διακινήθηκαν συμβόλαια της σειράς Μαρτίου και οι ανοικτές θέσεις έμειναν 110 ΣΜΕ.

Της ΕΥΡΩΒ με 1957 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου με τιμή κλεισίματος στα 1,04 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 15.307 από 14.558.

Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 3872 ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 1,35 ευρώ και έγιναν 39.621 από 39.146 οι ανοικτές θέσεις.

Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 867 ΣΜΕ της ΔΕΗ για τη σειρά Δεκεμβρίου, και τα 210 ΣΜΕ του ΟΤΕ για τη κυρίαρχη ως το Δεκέμβρη σειρά.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo απλώθηκε στα 44.071 συμβόλαια για ΟΤΕ, στα 272 για ΕΤΕ, και τα 219 για ΤΙΤC.

Σήμερα

Οι ασιατικές μετοχές είχαν  μεικτή εικόνα με άνοδο, για  τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ στο πρώτο μέρος  καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο αισιόδοξοι για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών της Κίνας για τον Covid. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα, υποδηλώνοντας μικρή αντίδραση στην είδηση ότι η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο.

Στις 8:30 δική μας ώρα:

Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν με απώλειες -0,11%

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε μεταβολή +0,23%

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κέρδιζε +0,10%

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ είχε μεταβολή -0,60%.

Αλλά ο βασικός δείκτης της Σαγκάης υποχωρούσε -0,28%

Ο MSCI Asia ex Japan είχε μεταβολή -0,02% και ήταν στις 493,81 μονάδες.