Skip to main content

Περαιτέρω μειώσεις φόρων στα ασφάλιστρα συζητά η κυβέρνηση

Ο κλάδος έχει θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τα αρμόδια υπουργεία την μείωση του ΦΠΑ στις αποζημιώσεις του κλάδου Υγείας, όπως και την κατάργηση της φορολογικής επιβάρυνσης 15% που επιβαρύνει τα ασφάλιστρα

Σε νέο κύκλο επαφών με την κυβέρνηση εισήλθε η ασφαλιστική αγορά, έχοντας στόχο τη μείωση ή και την κατάργηση φόρων που επιβαρύνουν τα ασφάλιστρα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας χθες  στους δημοσιογράφος, στο πλαίσιο του 24ου ασφαλιστικό και αντασφαλιστικού διεθνούς συνεδρίου που λαμβάνει χώρα στην Ύδρα, ο κλάδος έχει θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τα αρμόδια υπουργεία την μείωση του ΦΠΑ στις αποζημιώσεις του κλάδου Υγείας, όπως και την κατάργηση της φορολογικής επιβάρυνσης 15% που επιβαρύνει τα ασφάλιστρα.

Σαρρηγεωργίου: Μεγάλο το ασφαλιστικό κενό στην Ελλάδα – Να γίνουν περισσότερα και ταχύτερα

Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω η Ένωση ζητεί από την κυβέρνηση τη μείωση του πήχη των 2 εκατ. ευρώ ετήσιο τζίρο, σε 1 εκατ. ευρώ, για την υποχρεωτική ασφάλιση  των επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών, όπως και την αύξηση της έκπτωσης του 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις ασφαλισμένες κατοικίες έναντι των κλιματικών κινδύνων.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου, η ΕΑΕΕ υποστηρίζει την θέσπιση ενός πλαισίου που θα προβλέπει την ασφάλιση όλων των κατοικιών -ακόμη και των παλαιών, υπό ειδικό ασφαλιστικό σχήμα- καθώς ο κλάδος διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια να καλύψει το σχετικό κίνδυνο.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της ασφάλισης και το πώς αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ σημείωσε πως, «για τα πάντα υπάρχουν λύσεις, το κρίσιμο είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει να στηρίξει ένα τέτοιο μέτρο».