Skip to main content

Π. Πετράκης (ΕΚΠΑ): «Θα έπρεπε να είχαμε διαφορά εισοδήματος από τον μ.ο. της ευρωζώνης, 3.500€ κατ’ άτομο, ενώ έχουμε 13.300€»

Δηλώσεις του στην εκπομπή OnPolitics, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Τη νέα έρευνα του ΙΟΒΕ για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών στην Ελλάδα σχολίασε ο Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής οικονομικών ΕΚΠΑ στην εκπομπή OnPolitics, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου συνειδητοποιήσαμε ότι τόσο το πρόβλημα της μνημονιακής περιόδου όσο και της περιόδου 2021-2022 ήταν πολύ σοβαροί παράγοντες απομείωσης της οικονομικής κατάστασης του πληθυσμού» σημείωσε ενώ τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του σχεδόν, δεν είχε εικόνα αυτών των συνθηκών».

«Μπροστά μας έχουμε δύο έως τέσσερα χρόνια που αμοιβές και εισοδήματα θα ανέβουν εντυπωσιακά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, παρόλα αυτά θα παραμείνουν οι διαφορές, συγκριτικά με τους ευρωπαίους» είπε, συμπληρώνοντας πώς «αν δεν είχε συμβεί το μνημόνιο το 2009 και η κατάσταση του 2021-2022 θα έπρεπε να είχαμε διαφορά εισοδήματος από το μέσο όρο της ευρωζώνης 3.500€ κατ’ άτομο, ενώ έχουμε 13.300€. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά» υπογράμμισε.