Skip to main content

Χ. Γκότσης στο Naftemporiki TV: Εντονότεροι έλεγχοι και μείωση φόρου σε βασικά προϊόντα για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός

Ο καθηγητής Οικονομικών και τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, μιλάει στο Naftemporiki TV

«Πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα. Υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας, όπως να περιορίσουμε τα καρτέλ, να περιορίσουμε και φορολογήσουμε τα υπερκέρδη, όπως έκαναν και άλλες χώρες, και να αλλάξουμε την τακτική που εφαρμόζαμε μέχρι τώρα» δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών και τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, μιλώντας στην εκπομπή «On Politics» του Naftemporiki TV με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο και αναφερόμενος στην επιστολή που προανήγγειλε ότι θα στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία θα ζητεί ευρωπαϊκή παρέμβαση για το ζήτημα της διαφορετικής τιμολόγησης για τα προϊόντα που πωλούν οι πολυεθνικές εταιρείες.

Ο κ. Γκότσης ανέφερε πως «ο πάντες παραδέχονται ότι τελικά δεν ήταν αποτελεσματική η πολιτική που ασκήθηκε για τον περιορισμό του πληθωρισμού». Όπως πρόσθεσε, «νομίζω ότι θα έπρεπε κανείς να ασχοληθεί πιο πολύ εσωτερικά με το θέμα και να δει τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικό».

Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, τα σημαντικότερα στοιχεία για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού είναι:

  • εντονότεροι έλεγχοι και κυρώσεις,
  • να μειωθεί ή εξαφανισθεί ο φόρος σε βασικά προϊόντα όπως είναι το γάλα και το ψωμί.