Skip to main content

Μ. Γκλεζάκος στο Naftemporiki TV: «Έπρεπε να πάμε σε πρωτογενές πλεόνασμα γιατί έχουμε χρέος βουνό»

Ο καθηγητής χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για το πακέτο μέτρων 870 εκατ. ευρώ, την αύξηση των συντάξεων αλλά και τη μείωση εισφορών μίλησε ο καθηγητής χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχάλης Γκλεζάκος, στην εκπομπή «On politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Αναφορικά με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Γλεζάκος αρχικά σχολίασε ότι «θα ήταν παράξενο εν όψει των ευρωεκλογών ο κ. Χατζηδάκης να μην δίνει παροχές».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Οικονομικά βέβαια είναι καλό, γιατί ο υπουργός Οικονομικών, έβαλε σε πρώτο πλάνο το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί έχουμε και ένα χρέος βουνό».

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Γκλεζάκος σχολίασε ότι «έπρεπε να πάμε σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα γιατί έχουμε ένα χρέος βουνό» και πρόσθεσε ότι «μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή να το ομαλοποιήσουμε».

«Γι αυτό πρέπει μέχρι το 2032», τόνισε «να έχουμε αξιόλογα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στο χρέος μας. Η χώρα έχει σταθεροποιηθεί σχετικά. Βλέπουμε μια καλή ανάπτυξη».

Τέλος τόνισε ότι «πρέπει να φύγουμε από την βραχυχρόνια οπτική και να πάμε στην μακροπρόθεσμη».