Skip to main content

Σκρέκας: Προς παράταση οδεύει το καλάθι του νοικοκυριού

Σχετικές ανακοινώσεις θα  γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ενδεχόμενο να παραταθεί η ισχύς του καλαθιού το νοικοκυριού και πέρα από τις 30 Ιουνίου, άφησε σήμερα ανοικτό ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια παραλαβής των καθηκόντων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το προηγούμενο διάστημα, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την τιθάσευση του πληθωρισμού που κατά κύριο λόγο ήταν εξωγενής με μέσα όπως το καλάθι του νοικοκυριού και θα το συνεχίσουμε, παραπέμποντας ωστόσο σε σχετικές ανακοινώσεις που θα  γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, οι προκλήσεις για το υπουργείο Ανάπτυξης είναι μεγάλες, καθώς είναι επιφορτισμένο με την αύξηση του ΑΕΠ. Στο πλαίσιο αυτό, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, την έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία αλλά και στο εμπόριο.

Ιδιαίτερη, ωστόσο έμφαση, έδωσε στη βιομηχανία, τονίζοντας ότι στόχος είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της στο ΑΕΠ σε μεγαλύτερα επίπεδα από το 10% που είναι σήμερα.