Skip to main content

Μιλτιάδης Νεκτάριος στο Naftemporiki TV: Λαχείο που πρέπει να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιλτιάδης Νεκτάριος μίλησε στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV.

«Οι εξελίξεις στην οικονομία προοιωνίζονται καλές, η κυβέρνηση έχει επιδείξει σχετικά καλή επάρκεια στη διαχείριση της οικονομίας και εάν προβεί σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα πάει πολύ καλά, πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης, εάν δεν έχουμε άλλες παρεμβολές τα πράγματα θα πάνε καλά» σημείωσε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιλτιάδης Νεκτάριος, μιλώντας στο Naftemporiki TV το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Νεκτάριος ανέφερε πως «έχουμε ένα επενδυτικό κενό 100 δισεκατομμυρίων που δημιουργήθηκε τη δεκαετία των μνημονίων, όμως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ανέλπιστη τύχη για τη χώρα και για αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, εάν το κάνουμε αυτό θα πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 2,5% και 3% σε αυτή την δεκαετία».

Τέλος ο κ. Νεκτάριος υποστήριξε πως «στο θέμα των επενδύσεων πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να τις προσεγγίσουμε και πρέπει να βελτιώσουμε την επιχειρηματικότητα, καταστρέψαμε την επαγγελματική εκπαίδευση στη μεταπολίτευση και τώρα πρέπει να μετεκπαιδεύσουμε το εργατικό δυναμικό και οι νέες γενιές πρέπει να είναι έτοιμες για τις νέες ειδικότητες που θα χρειάζεται η οικονομία, είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση».