Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Εντός του μήνα οι πρώτες νέες μειώσεις

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Κατά την 14η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, από τα 833 προϊόντα 65 παρουσίασαν αύξηση, 48 παρουσίασαν μείωση και 720 παρέμειναν σταθερά

Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπως αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπογραμμίζει πως για 14η εβδομάδα διατήρησε σταθερή την αξία του.

Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο 92% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 14η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας.

Από τα 833 προϊόντα 65 (ποσοστό 7.80%) παρουσίασαν αύξηση, 48 (5.76%) παρουσίασαν μείωση, και 720 (86.43%) παρέμειναν σταθερά, σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης στο tweet του.

«Σε αξία συνόλου “Καλαθιού” η αξία έμεινε σταθερή» προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές των προϊόντων ΕΔΩ.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, προσεχώς θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε θα ξεκινήσει το καλάθι της Σαρακοστής. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι κάθε Τετάρτη ανανεώνεται το καλάθι, επομένως μια πιθανή ημερομηνία έναρξης του καλαθιού της Σαρακοστής θα μπορούσε να είναι η 15η Φεβρουαρίου.