Skip to main content

Καλαφάτης: Προσφορά του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης για την επόμενη μέρα το master plan με τα 30+ έργα

«Βλέπουμε στην πράξη ότι αυτή η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

«Αυτό το master plan με τα 30+ έργα, είναι μια προσφορά του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) για τη νέα χρονιά, ανέφερε ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δρομολογήθηκαν 70 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επένδυσε 43 δισ. ευρώ για να απαλύνει τα βάρη των ελεύθερων επαγγελματιών, νοικοκυριών, ανέργων, στην κρίση της πανδημίας και άλλα 13 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Βλέπουμε στην πράξη ότι αυτή η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο κυβερνητικό έργο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «καταφέραμε να μειώσουμε 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να μην επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη», ενώ επισήμανε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια ψηφίστηκαν περισσότερα από 250 νομοσχέδια στη Βουλή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με αναπτυξιακό και εντονότατο κοινωνικό πρόσημο. «Είναι η πιο παραγωγική Βουλή από το 1974 και μετά, τη στιγμή που καλούμασταν ν΄ αντιμετωπίσουμε σειρά κρίσεων» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Όσον αφορά τα 30 έργα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα έως το 2030, υπογράμμισε ότι «στόχος είναι η Θεσσαλονίκη το 2030 να μπορεί να διαδραματίσει έναν καταλυτικό ρόλο όχι μονάχα στα όρια της ελληνικής επικράτειας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.