Skip to main content

Λογαριασμοί ρεύματος: Αύριο οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις

Εκτιμάται ότι οι κρατικές επιδοτήσεις θα είναι αυξημένες, λόγω των αυξημένων χρεώσεων από τους παρόχους για τον Ιανουάριο.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις του Ιανουαρίου για το ρεύμα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Νωρίτερα οι πάροχοι ανακοίνωσαν αυξημένες χρεώσεις που ενσωματώνουν αυξήσεις  -που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν το 30%- σε σχέση με τις χρεώσεις  του Δεκεμβρίου. Αντιστοίχως εκτιμάται ότι αυξημένες θα είναι και οι επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση καθώς στόχος είναι η τελική τιμή καταναλωτή να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 19 λεπτών/KWh.

Αν διατηρηθεί το μοντέλο των προηγούμενων μηνών που θέλει την τελική τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 159 ευρώ/MWh για τις μηνιαίες καταναλώσεις νοικοκυριών έως 500 κιλοβατώρες, τότε η κρατική επιδότηση θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από τα 300 ευρώ/MWh, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον Δεκέμβριο όταν ήταν λίγο πάνω από τα 200 ευρώ/MWh.

Απομένει να φανεί αν θα αρκέσουν τα κονδύλια του ΤΕΜ για τη χρηματοδότηση των -αυξημένων- επιδοτήσεων του Ιανουαρίου ή θα απαιτηθεί η συνδρομή του κρατικού προϋπολογισμού, με αρμόδιες πηγές να επισημαίνουν τον «χώρο» που δημιουργείται από τη μείωση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης.

naftemporiki.gr