Skip to main content

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση της επιδότησης για ένα τρίμηνο, με 15 λεπτά το λίτρο

ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Την παράταση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις

Παρατείνεται κατά ένα τρίμηνο το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, αλλά με 15 λεπτά το λίτρο. Την παράταση του μέτρου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση  για το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη».

«Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ» πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Σε ό,τι αφορά το market pass επανέλαβε ότι μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τη χορήγηση της ενίσχυσης προσθέτοντας πως το μέτρο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο και προέρχεται από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Σχετικά με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, είπε πως η πορεία της είναι ικανοποιητική, ενώ αναφερθείς στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το 2023 εκτίμησε πως είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο. Σημείωσε επιπλέον ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα.