Skip to main content

Σταθερά σε πτωτικό μοτίβο το Χ.Α.

Ελάχιστα έχουν αλλάξει από το πρωί στη χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να παραμένει με αρνητικό πρόσημο και τις συναλλαγές να παραπέμπουν περισσότερο σε διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, στις 13:50, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,73% στις 673,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει πτώση 0,58% στις 199,87 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,59% στις 209,21 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζάνα της TecGroup, τις επόμενες ημέρες θα αρχίζει να διευκρινίζεται το φλέγον ζήτημα του ύψους των απαιτούμενων Τραπεζικών κεφαλαιακών αναγκών: Επομένως, καθώς βιώνουμε την περίοδο της παντοδυναμίας των Εποπτικών Αρχών στην Ε.Ε. που δείχνουν να εξαντλούν την αυστηρότητά τους απέναντι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η ομηρία της τραπεζοκεντρικής ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με στόχο την ψήφισή του την ερχόμενη Παρασκευή, κορυφώνει την κυριαρχία του περιβάλλοντος φορολογικών επιβαρύνσεων, τόσο προς τους Ιδιώτες όσο και προς τις Επιχειρήσεις, ενώ ο “ενιαίος λογαριασμός θησαυροφυλακίου” θα συγκεντρώσει πλέον όλα τα διαθέσιμα των φορέων της κεντρικής και ενδεχομένως και της γενικής κυβέρνησης, υπό τον έλεγχο του Υπουργού Οικονομικών.

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΓΕΚ Τέρνα καταγράφουν απώλειες 2,8%, η Alpha Bank είναι στο -2,73%, η Πειραιώς χάνει 2,60% και η Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 2,34%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι μετοχές των Εθνική, Jumbo, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ συντηρεί τα κέρδη της στο +1,02%, η Motor Oil ενισχύεται κατά 0,69%, η Τιτάν κερδίζει 0,43% και η ΜΕΤΚΑ είναι μόλις στο +0,12%.