Skip to main content

Τα ομόλογα κερδίζουν από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

Οι ρευστοποιήσεις που πυροδοτούν στις αγορές μετοχών οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, στρέφουν και πάλι τους επενδυτές στην αγορά του κρατικού χρέους. Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρώπης βρίσκονται σήμερα σε τροχιά πτώσης, με τις τιμές να ακολουθούν την ανιούσα.

H απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει πτώση τριών μονάδων βάσης, στο -0,63%, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης, στο -0,32%.

Πτώση τριών μονάδων βάσης παρουσιάζουν επίσης οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, που διαμορφώνονται έτσι στο 0,08% και 0,11% αντίστοιχα.

Το κόστος δανεισμού για τις χώρες της Ιβηρικής είναι και πάλι μία ανάσα από το μηδέν και μένει να φανεί εάν θα υποχωρήσει και σε αρνητικό έδαφος, όταν θα ενεργοποιηθεί ο δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. 

Κερδισμένα κατά τη σημερινή συνεδρίαση και τα ιταλικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί κατά 2 μονάδες βάσης, στο 0,80%. Από την άλλη τα ελληνικά ομόλογα δεν πετυχαίνουν να προσελκύσουν αγοραστικό ενδιαφέρον. Έτσι η απόδοση του δεκαετούς ενισχύεται οριακά στο 1,34%. 

naftemporiki.gr