Skip to main content

Κύπρος: Προς συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με Βιετνάμ

Εντός του 2015 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κύπρου και Βιετνάμ για τη σύναψη συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα, ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Βιετνάμ Bui Thanh Son υποστήριξαν ότι μια τέτοια συμφωνία θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου «στη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών έγινε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση των οικονομιών των δύο χωρών και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς συνεργασίας και συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών».

«Τόσο ο κ Πατσαλίδης όσο και ο κ. Bui Thanh Son αναφέρθηκαν στη διαδικασία συνομολόγησης της Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δυο κρατών και συμφώνησαν ότι η σύναψη της θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες», αναφέρεται.

Οι διαπραγματεύσεις, προστίθεται, «αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2015 μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών και κρίνεται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ , καθώς επίσης και με άλλες χώρες».

Πηγή: ΚΥΠΕ