Skip to main content

Στο κόκκινο επιστρέφει το πετρέλαιο

Έντονη νευρικότητα επικρατεί σήμερα στην αγορά του πετρελαίου. Νωρίς το πρωί οι τιμές βρίσκονταν σε τροχιά πτώσης, για να ανακάμψουν λίγο μετά τις 10:00, με το μπρεντ να ενισχύεται έως και 0,65%. Αυτή την ώρα (12:34 ώρα Ελλάδος) το συμβόλαιο έρχεται εκ νέου αντιμέτωπο με απώλειες. 

Συγκεκριμένα, η τιμή του μπρεντ διαμορφώνεται στα 64,08 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 0,75% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η τιμή είχε απογειωθεί έως και τα 72 δολάρια το βαρέλι, για να κλείσει τελικά κοντά στα 68 δολάρια. Την περασμένη Παρασκευή ήταν στα 60 δολάρια. Διατηρεί επομένως ένα μικρό μέρος των κερδών, με την αγορά να περιμένει τις επόμενες κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ. 

Αυτό που φαίνεται να καθησυχάζει εν μέρει είναι το σήμα, που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν θέλει να βιαστεί με μία επιθετική κίνηση, που θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση. Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις κινήσεις του Αμερικανού προέδρου, που έχει πολλές φορές στο παρελθόν αποδειχθεί άστατος στις αποφάσεις του. 

naftemporiki.gr