Της απόφασης για τη «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής της Βρετανίας υπεραμύνθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England), Μαρκ Κάρνεϊ, ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.
«Είμαι απολύτως “άνετος” και “βέβαιος” για την απόφαση του Αυγούστου» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, αναφερόμενος στα μέτρα θωράκισης της οικονομίας, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τον Αύγουστο, κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,25% το βασικό επιτόκιο.
«Η κεντρική τράπεζα ανέμενε ότι η οικονομία θα δεχόταν πιέσεις μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου» εξήγησε ο Κάρνεϊ, ο οποίος ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «ο κίνδυνος της ύφεσης έχει μειωθεί».
naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












