Skip to main content

Κ. Ζαχαριάδης: Με την κατάργηση του βάσιμου λόγου κάνουν το χατίρι του ΣΕΒ

Την εκτίμηση ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα εξήλθε από τα μνημόνια ωριμάζουν οι συνθήκες για την περαιτέρω μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και το πραγματικό ερώτημα είναι αν η επόμενη μέρα για τη χώρα θα εμπεριέχει το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης, διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά την εγκύκλιο για την κατάργηση του «βάσιμου λόγου απόλυσης», δηλαδή της υποχρέωσης του εργοδότη να αναφέρει στο σύστημα «Εργάνη» τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην απόλυση ενός εργαζομένου, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε: «Το έφεραν προς ψήφιση στη Βουλή την τελευταία ημέρα, αποχώρησαν όλα τα κόμματα κι έμειναν μόνοι τους, κάνουν από το τρίτο νομοθέτημα τα χατίρια του ΣΕΒ και των ισχυρών εργοδοτών. Ο κ. Βρούτσης δε προσπαθεί να το προσεγγίσει και να το παρουσιάσει ως φιλεργατικό μέτρο (…) Πάμε πίσω στην εργασιακή νομοθεσία, τη χαλαρώνουν και κάνουν πιο εύκολο να χτυπηθεί ο εργαζόμενος».

Ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ακόμη για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ότι τα στοιχεία είναι πολύ καλά και πάνω από τους στόχους και «βεβαίως δίνουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης», γεγονός που αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα: «συμβάλαμε καθοριστικά ώστε να ξεκινήσει η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, αυτό σημαίνει ότι εμείς ήμασταν η πολιτική δύναμη που βγάλαμε την Ελλάδα  από τα μνημόνια, αυτό δείχνει ότι αυτοί οι οποίοι μας έκαναν τότε “κατεδαφιστική” αντιπολίτευση, ή είχαν αφελή άγνοια, ή έλεγαν επιτηδευμένα ψέματα ή έκαναν απλώς προπαγάνδα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ακόμη: «Ας βγει ο κ. Πέτσας να πει ότι εν πάση περιπτώσει κάτι έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της δικιάς μας, την περίοδο που ήμασταν εμείς στην διακυβέρνηση της χώρας. Μακάρι να πηγαίνει στο στόχο πάντα και αυτή η κυβέρνηση και να μην έχουμε δημοσιονομικά ζητήματα».