Skip to main content

Στο κόκκινο παγιδευμένες οι αγορές της Ασίας

Η εντεινόμενη αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα, σε συνδυασμό με την αυστηρή νομισματική πολιτική της Federal Reserve, που δίνει ώθηση στο δολάριο, πυροδοτούν φυγή κεφαλαίων από τις ασιατικές αγορές. Σήμερα τα χρηματιστηριακά ταμπλό της περιοχής δείχνουν και πάλι κόκκινο. 

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 παρουσιάζει πτώση 0,4% με τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Οι εξαγωγικές εταιρείες αντιστέκονται καλύτερα χάρη στο φθηνό γιουάν, αλλά συνολικά η ιαπωνική αγορά δεν μπορεί να επιστρέψει σε θετικό έδαφος. 

Πιο ισχυρές είναι βέβαια οι πιέσεις για τις κινεζικές μετοχές. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει πτώση 1,3% στις 9:25 ώρα Ελλάδος, ενώ στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης, που έχει βυθιστεί εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα σε bear market, o Σύνθετος Δείκτης υποχωρεί 0,7%. Κινείται πλέον σχεδόν 25% χαμηλότερα σε σχέση με το εφετινό ρεκόρ του, που κατεγράφη μέσα στον Ιανουάριο. 

Πτώση 0,8% και για τον Kospi στη Σεούλ, ενώ σε αρνητικό έδαφος είναι και ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Βομβάης. 

naftemporiki.gr