Skip to main content

Βραβεία από το EBEN GR

Συνολικά 15 βραβεία απονεμήθηκαν στην ετήσια εκδήλωση αριστείας του EBEN GR, που έλαβε χώρα χθες στην Αίγλη Ζαππείου, με την υποστήριξη της «Ναυτεμπορικής» και του naftemporiki.gr, ως χορηγών επικοινωνίας.

Ειδικότερα, την 11η εκδήλωση των βραβείων του EBEN GR, άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΝ GR Αντώνης Γκορτζής, καλωσορίζοντας όσους παρευρέθηκαν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, σημαντικούς παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, μέλη του EBEN, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών με ενεργό δράση και συνεισφορά στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας και επιχειρηματικής ηθικής.  

Ο κ. Γκορτζής τόνισε στον χαιρετισμό του πως το έργο του EBEN GR (ως ενεργό μέλος του μεγάλου ευρωπαϊκού δικτύου ΕΒΕΝ Europe) βοηθά τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν συστήματα που συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη όπως και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία. «Το ΕΒΕΝ μέσα από παρουσιάσεις ερευνητικών διατριβών σχετικά με την επιχειρηματική ηθική συμβάλλει στην προώθηση του ερευνητικού έργου στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο. Το RME αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα πρότυπα στα οποία στηρίχθηκε η διαμόρφωση του νέου χρηματιστηριακού δείκτη DEX-Deutscher Ethik Index στη Γερμανία», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Xαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του φοιτητικού διαγωνισμού που διεξήχθη με υποστηρικτές την Alpha Bank και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ειδικότερα, οι 15 εταιρείες που πιστοποιήθηκαν με βραβεία Responsible Management in Social – Environmental & Ethical Governance for Sustainable Excellence, ανά κατηγορία, είναι οι εξής (κατά αλφαβητική σειρά):

Με Bronze Awards τιμήθηκαν:

* Alert Shipping Agencies LTD  
* Ιra Media
* Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς

Με Silver Awards τιμήθηκαν:

* EYΔΑΠ ΑΕ (Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου)
* Sefco Zeelandia SA

Με Gold Awards τιμήθηκαν:

* Allseas Marine SA  
* «Ασφάλειαι Μινέττα»
* Athenian Sea Carriers LTD
* Enterprises Shipping & Trading SA  
* Intralot SA   
* Mars Hellas
* Tsakos Group of Companies

Με Platinum Awards τιμήθηκαν:

* Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ
* Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) Uni-Pharma SA, Intermed SA
* Vodafone