Skip to main content

Στο κόκκινο και πάλι η Ασία

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στις αγορές της Ασίας, αν και οι ρευστοποιήσεις είναι προς το παρόν περιορισμένες. Οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις, καθώς περιμένουν περισσότερη σαφήνεια εκ μέρους των ΗΠΑ στην αντιπαράθεσή τους με την Κίνα. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμενόταν να παρουσίασει την ερχόμενη Παρασκευή νέους περιορισμούς για τις κινεζικές επενδύσεις στον αμερικανικό τεχνολογικό τομέα. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί ότι ίσως το υφιστάμενο πλαίσιο να είναι τελικά επαρκές. 

Υπό τις συνθήκες αυτές στις 07:20 ώρα Ελλάδος ο Nikkei 225 στο Τόκιο καταγράφει πτώση μόλις 0,2%. Ελαφρώς ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τις κινεζικές μετοχές με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και τον Σύνθετο Δείκτη στη Σαγκάη να καταγράφουν απώλειες περίπου 0,5% και 0,6% αντίστοιχα. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η κινεζική αγορά έχει εισέλθει και επισήμως σε φάση bear market, κάτι που σημαίνει ότι εμφανίζει απώλειες άνω του 20% σε σχέση με το πρόσφατο υψηλό της. 

naftemporiki.gr