Skip to main content

Ιταλικά χαμόγελα στις αγορές

Με την κυβέρνηση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας να ετοιμάζεται να ορκιστεί το απόγευμα τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ιταλική και ευρύτερα ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία πάντως ρίχνει τη σκιά της η εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ. 

Μετά και την επιλογή ενός φιλοευρωπαϊστή στο υπουργείο Οικονομικών, η ανακούφιση είναι ορατή, ειδικά στην αγορά κρατικού χρέους. Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει σήμερα το πρωί πτώση 18 μονάδων βάσης στο 2,66%, ενώ στις αρχές της εβδομάδας είχε υπερβεί το 3%. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων «κλείνει» στις 228 μονάδες βάσης από 242 μονάδες βάσης.   

Η απόδοση του διετούς ομολόγου υποχωρεί 40 μονάδες βάσης, στο 0,77%, επιστρέφοντας έτσι σε επίπεδα, πριν ξεσπάσει η μεγάλη αναταραχή στις αγορές την περασμένη Τρίτη, όταν η απόδοση είχε εκτιναχθεί σε υψηλά πέντε ετών. 

Χαμόγελα και στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Στο Μιλάνο η πρώτη ώρα της συνεδρίασης βρίσκει τον FTSE MIB να καταγράφει άνοδο 2,2% και τον τραπεζικό δείκτη να κάνει άλμα 4,8%. Κέρδη της τάξης του 0,5% με 0,75% έχουμε σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο. 

naftemporiki.gr