Skip to main content

Πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Με απώλειες κινούνται πλέον τα αμερικανικά παράγωγα, με τη Wall Street να δέχεται τα κύματα αναταράξεως που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να αποσύρει το μέτρο προστασίας του νομίσματος της στο όριο των 1,20 φράγκων/ευρώ.

Στις 14:40, τα συμβόλαια λήξης Μαρτίου του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,5% στις 1.996,9 μονάδες, ενώ 0,4% χαμηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.297 μονάδες.

Η απόσυρση του μέτρου προστασίας του νομίσματος της στο όριο των 1,20 φράγκων/ευρώ που αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας προκάλεσε έντονες αναταράξεις κυρίως στην αγορά συναλλάγματος, με το ευρώ να υποχωρεί κατά 0,90% στα 1,1683 δολάρια, ενώ αντίστοιχα, το ευρώ υποχωρεί κατά 14,2% έναντι του ελβετικού φράγκου στα 1,0297 ευρώ/φράγκα.

Στο ταμπλό, η BlackBerry υποχωρεί κατά 16%, μετά τη διάψευση από την πλευρά της Samsung Electronics των αναφορών ότι έχει προσεγγίσει την εταιρεία με σκοπό την εξαγορά της.

Στο μεταξύ, οι ρυθμοί ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων επιταχύνονται, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των BlackRock, Bank of America, Citigroup και Schlumberger. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση κερδών κατά 2%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου, που ήθελαν η κερδοφορία να βελτιώνεται κατά 8,5%.