Skip to main content

Στ. Βαρδαρός στο συνέδριο της «Ν»: Απόλυτη ανάγκη η συνύπαρξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία

Τον στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξη ενός ισχυρού δημόσιου πόλου παροχής υπηρεσιών υγείας υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, μιλώντας στο 1ο συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας. 

Ο κ. Βαρδαρός παραδέχθηκε ότι σε περιόδους ύφεσης η στέρηση εσόδων καθιστά αναγκαία την απαίτηση για εθνικό σύστημα υγείας, από το κράτος αλλά και τους ιδιώτες, ειδικά για τους πιο ευάλωτους πολίτες. 

Ακόμη, ανέφερε ότι στα επόμενα χρόνια και ο ιδιωτικός κλάδος υγείας θα έχει ένα πολύ κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του συστήματος και πως θα δίνει στους νέους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια σημαντική επαφή με την αγορά εργασίας.

Κατά τον αναπληρωτή γ.γ, είναι απόλυτη ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας, σε επίπεδο υποδομών, αλλά και η ανεπτυγμένη φαρμακοβιομηχανία να συνυπάρχει με το δημόσιο σύστημα υγείας. 

«Η επένδυση στην υγεία είναι συνέχεια και της απόσβεσης της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να σταματήσουμε τη διαρροή του ανθρώπινου δυναμικού. Δεν είμαστε σε θέση να αντέξουμε άλλο brain drain», πρόσθεσε. ​