Skip to main content

Αποχώρηση από την Κίνα εξετάζει η Carrefour

Τις επιλογές της στην κινεζική αγορά φέρεται να «ζυγίζει» η Carrefour. Ο γαλλικός όμιλος λιανικής εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης των κινεζικών του δραστηριοτήτων, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων διεθνών εταιρειών του καταναλωτικού κλάδου που αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να αποχωρήσουν από την κινεζική αγορά, επισημαίνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο έγκυρες πηγές.

Όπως αναφέρει το BBG, ο γαλλικός όμιλος λιανικής έχει ήδη αρχίσει να προσεγγίζει πιθανούς «μνηστήρες», επιδιώκοντας τίμημα έως και ενός δισ. δολαρίων για τις δραστηριότητές του στην Κίνα. Η Carrefour δεν έχει ακόμη λάβει τελικές αποφάσεις και θα μπορούσε να προτιμήσει την πώληση μεριδίου. Εκπρόσωπος του ομίλου δήλωσε ότι η πώληση του τμήματος στην Κίνα «δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα».

Η Carrefour ακολουθεί το παράδειγμα των υπολοίπων πολυεθνικών ομίλων λιανικής που περιορίζουν την παρουσία τους στην Κίνα, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο Διαδίκτυο για τις αγορές τους και την ώρα που η κινεζική οικονομία εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης.