Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Π. Σκουρλέτη με τη Βουλγάρα ομόλογό του για τον IGB

Ενεργειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης με την Βουλγάρα ομόλογό του Τεμενούτσκα Πέτκοβα. 

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, διαπιστώθηκαν οι κοινές προσεγγίσεις των δύο χωρών σε συγκεκριμένους τομείς υψηλής προτεραιότητας.  

Οι υπουργοί αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του Market Test για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) και εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι η επόμενη φάση, των δεσμευτικών προσφορών, θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη του έργου, που απολαμβάνει της σταθερής υποστήριξης των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Αντίστοιχη σύμπτωση απόψεων εκφράστηκε και για το σχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, καθώς επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βουλγαρίας για την προώθησή του, αφού -κατά το ΥΠΕΝ- η αλληλεπίδραση με τον IGB είναι κάτι περισσότερο από εύλογη.   

Η κ. Πέτκοβα αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Σκουρλέτη να επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με ειδικό αντικείμενο τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων για το έργο εταιριών.