Skip to main content

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα για τον Φεβρουάριο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε υψηλό ρεκόρ τον Φεβρουάριο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα ανέκαμψε ταχύτερα από τους «αντιπάλους» της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο και θα μπορούσε να παραμείνει αυξημένο φέτος, χάρη στην τεράστια δημοσιονομική ώθηση που αναμένεται να οδηγήσει στην ταχύτερη ανάπτυξη σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Ειδικότερα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 71,1 δισ. δολάρια έναντι 67,8 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο.

Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει έλλειμμα 70,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.