Skip to main content

Talk of the market: Επανεκκίνηση με ανατροπές, χαμηλές ταχύτητες και στηρίξεις

Άνοιξε σήμερα το λιανεμπόριο με τις υβριδικές μεθόδους click away και click inside, ανάλογα με την επιθυμία του καταναλωτή, ο οποίος πρέπει να κλείσει ραντεβού με το κατάστημα και στις δύο περιπτώσεις. Αφού λάβει το αποδεικτικό για την ώρα του ραντεβού θα πρέπει να στείλει sms στο 13032 κι έκτοτε θα έχει 3 ώρες στη διάθεσή του για να μεταβεί στο κατάστημα για να ψωνίσει. Σημειώνεται ότι το όριο ατόμων στην ουρά για την παραλαβή εκτός καταστήματος είναι 9 άτομα ενώ το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι προαιρετικό (διευρυμένο) από 7:00 έως 20:30

Οι μεγάλες αλυσίδες δίνουν το παρόν με δέλεαρ τις εκπτώσεις και παρά τους περιορισμούς των 20 ατόμων ανά κατάστημα που καθιστού ακριβή τη λειτουργία μεγάλων εμπορικών χώρων. Την ίδια στιγμή ελπίδες ανάκτησης τζίρου μετά το πολύμηνο lockdown έχουν οι μικρές επιχειρήσεις. Σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη επικρατεί αναστάτωση μετά τον αιφνιδιαστικό αποκλεισμό των εμπόρων από την επανεκκίνηση.

Aποζημίωση ειδικού σκοπού για κλάδους που εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, θα λάβουν από 1.000 έως 4.000 ευρώ και για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο μισό αυτών των ενισχύσεων. 

Πάσχα των Καθολικών χθες, Κυριακή 4 Απριλίου 2021, που σημαίνει ότι το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι στις ελληνικές τράπεζες, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται θα εκτελεστούν αύριο Τρίτη, 6 Απριλίου, ως επόμενη εργάσιμη. Οι μεταφορές εντός των τραπεζών θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την 6η Απριλίου ενώ για την εκτέλεση μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 6 Απριλίου. Τα καταστήματα των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά.

Εντωμεταξύ, αποχωρεί από την Eθνική Τράπεζα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κώστας Μιχαηλίδης, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου. Δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, οπότε και λήγει η θητεία του. Ο κ. Μιχαηλίδης θεωρεί την απόφασή του ως το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης ενός σημαντικού κύκλου στον μετασχηματισμό της τράπεζας.

Παραμένουν οι αβεβαιότητες στην Ελλάκτωρ ενόψει σημαντικών διαγωνισμών, καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συναίνεση των δύο βασικών μετόχων Greenhill και Reggeborgh, που ελέγχουν 25,58% και 14,75% αντίστοιχα, με την τελευταία να ελέγχει συνολικά, έμμεσα ή άμεσα 38%. Αυτό έγινε σαφές στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 2 Απριλίου.

Προς αξιολόγηση από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που συνέρχεται αύριο Τρίτη, οδεύουν οι φάκελοι των 11 επενδυτών που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την μεταβίβαση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να καταρτιστεί η short list. 

Η Wolt ενεργοποίησε την δραστηριότητά της στην αγρά των online supermarket με την λειτουργία του Wolt Market. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα εκτός Φινλανδίας που η Wolt εφαρμόζει αυτό το μοντέλο, και θα αποτελέσει οδηγό για την περαιτέρω ανάπτυξη του Wolt Μarket σε άλλες χώρες.

naftemporiki.gr