Skip to main content

Το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη

Νευρικό είναι σήμερα το κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά την όρεξή τους να επηρεάζεται σαφώς και από τις εξελίξεις στις αγορές εμπορευμάτων. 

Οι δείκτες στην Ευρώπη αμφιταλαντεύονται σήμερα συνεχώς ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είναι στις 15:00 ώρα Ελλάδος σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, λίγο πάνω από  τις 382 μονάδες. Οριακές είναι οι μεταβολές για τους βασικούς δείκτες σε Φραγκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, ενώ ελαφρά κέρδη εξασφαλίζει το Λονδίνο. 

Σε επίπεδο εταιρειών, την παράσταση κλέβει η διαφημιστική Publicis με άνοδο μεγαλύτερη του 6%, χάρη στις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της. Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ημέρας είναι και η ελβετική εταιρεία βιομηχανικού εξοπλισμού ΑΒΒ με άλμα 4%, καλώς τα αποτελέσματα του πρώτου τρίμηνο έδειξαν ότι ξεκίνημα του 2018 ήταν το πιο δυναμικό από το 2015. Άνοδο μεγαλύτερη του 2% για την Schneider, της οποίας τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν επίσης καλύτερα των προσδοκιών. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται ελαφρά στις 843 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 33 εκατ. ευρώ. Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι εντονότερο για τις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. 

Υπό ελαφρά πίεση βρίσκονται εν τω μεταξύ οι τίτλοι των τραπεζών, μετά το δυναμικό ράλι των προηγούμενων ημερών. 

naftemporiki.gr