Skip to main content

Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014 οι τιμές του πετρελαίου

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και περισσσότερο από τρία χρόνια σκαρφάλωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο στοιχείων, που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού κατέγραψαν απροσδόκητη μείωση, αλλά και καθώς η Σαουδική Αραβία φέρεται να στοχεύει σε αισθητά υψηλότερες τιμές. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ κινείται ανήλθε σήμερα έως και τα 74,02 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Νοεμβρίου του 2014 στο Λονδίνο. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε έως και τα 68,95 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Δεκεμβρίου του 2014. 

Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ και οι εταίροι τους θα συναντηθούν αύριο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να εξετάσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, από τη στιγμή, που η συμφωνία τους για μείωση της παραγωγής φέρεται να έχει ήδη πετύχει το στόχο της απορρόφησης του πλεονάσματος προσφοράς και της στήριξης των τιμών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται, ωστόσο, να ληφθούν στην επόμενη Σύνοδο του ΟΠΕΚ, που είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου. 

naftemporiki.gr