Skip to main content

Ανοίγει και πάλι η όρεξη για ρίσκο

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκονται σήμερα μετοχές και εμπορεύματα, με τις διεθνείς αγορές να ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με την καλύτερη επίδοση εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Οι επενδυτές φαίνεται να αφήνουν για λίγο κατά μέρος τόσο τις ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο όσο και τους φόβους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- αν και δεν παραλείπουν να στοχεύσουν κατά των «αρνητικών πρωταγωνιστών», Ρωσίας και Τουρκίας.  

 Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country εμφανίζει ελαφρά άνοδο σήμερα και σε εβδομαδιαία βάση καταγράφει κέρδη άνω του 2%, κάτι που είχε να πετύχει από το Μάρτιο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,4%, υπερβαίνοντας έτσι  και πάλι τις 380 μονάδες. Με την τελευταία συνεδρίαση να έχει ακόμη μπροστά της τρεις ώρες για ολοκλήρωση, ο δείκτης οδεύει προς θετικό απολογισμό για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Είναι το μακροβιότερο ανοδικό σερί για τον δείκτη από τις αρχές του Ιανουαρίου, με τους αναλυτές να το αποδίδουν στην καλή εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων στη Γηραιά Ήπειρο. Με άνοδο 2% ολοκληρώθηκε η εβδομάδα και για τον δείκτη MSCI της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ακολουθώντας εν πολλοίς τη διεθνή τάση ενισχύεται 0,85% προσεγγίζοντας τις 813 μονάδες. Η όρεξη των επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο αντανακλάται και στην αξία των συναλλαγών, η οποία υπερβαίνει τα 31 εκατ. ευρώ. 

Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι εντονότερο για τις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται 1,5%. Κέρδη 1,8% παρουσιάζει την ίδια ώρα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σε επίπεδο κλάδων ξεχωρίζει αυτός των τραπεζών με άνοδο μεγαλύτερη του 3%. 

naftemporiki.gr