Skip to main content

Eνισχυμένο το γεν εν μέσω εντάσεων και ενόψει 10ημερης αργίας

Το γιεν διατηρεί σταθερά το στάτους του ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές. Σήμερα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αγοράς συναλλάγματος μετά τις χθεσινές ζοφερές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και την αιφνίδια ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ- Ε.Ε., μετά και την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εκκινήσει διαδικασία για επιβολή δασμών. Υπό πίεση βρίσκεται από την άλλη το δολάριο. 

Το ιαπωνικό νόμισμα ανατιμάται στα 111,135 γεν ανά δολάριο, όταν την περασμένη Παρασκευή η ισοτιμία ήταν στα 111,825 γεν ανά δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται υπό πίεση και έναντι άλλων μεγάλων «ανταγωνιστών» του με αποτέλεσμα ο Δείκτης Δολαρίου να υποχωρεί στα 97,036. 

Εν τω μεταξύ ώθηση στο γεν της τελευταίες ημέρες δίνει και το γεγονός ότι από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου θα έχουμε στην Ιαπωνία μία άνευ προηγουμένου αργία 10 ημερών, προκειμένου η χώρα να τιμήσει την ανάδειξη του νέου αυτοκράτορα, Ναρουχίτο. 

Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις πάνω από όλα διαχειρίζονται συντηρητικά τις λειτουργίες ενόψει της αργίας. Αυτή τη στιγμή πολλές εξ αυτών προχωρούν στην πώληση δολαρίων. 

naftemporiki.gr