Skip to main content

Fox: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν για τα δικαιώματα αθλητικών μεταδόσεων

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες του Ρούπερτ Μέρντοχ με τις ρυθμιστικές αρχές. Έφοδο στα γραφεία της Fox Networks στο Λονδίνο πραγματοποίησαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στην κατάσχεση εγγράφων, που συνδέονται με τα δικαίωματα αθλητικών μεταδόσεων. 

Και άλλες εταιρείες, που συνδέονται με τα δικαιώματα αθλητικών αγώνων, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αρχής Ανταγωνισμού, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής ποιες είναι αυτές .

«H Επιτροπή ανησυχεί ότι οι εταιρείες, που εμπλέκονται, ενδεχομένως να έχουν παραβεί τους κανόνες ανταγωνισμού, που απαγορεύουν τη σύσταση καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «οι απροειδοποίητες επιθεωρήσεις συνιστούν προκαταρκτικό βήμα», προκειμένου να διερευνηθούν οι υποψίες για παράτυπες πρακτικές. Διευκρινίζει δε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως ο εταιρείες είναι ένοχες ούτε ότι κανείς προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας». 

Η Fox Νetworks είναι μονάδα τoυ ομίλου Fox, που διανέμει περιεχόμενο και δορυφορικά κανάλια ανά τον κόσμο. Η εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία ο Ρούπερτ Μέρντοχ προσπαθεί να αναδιοργανώσει την αυτοκρατορία του. Έχει συμφωνήσει να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου στη Sky, στην Disney έναντι 52,4 δισ. δολαρίων. Ωστόσο το Φεβρουάριο η αμερικανική Comcast προσέφερε 31 δισ. δολάρια μόνο για τη Sky.

naftemporiki.gr