Skip to main content

Χρηματιστήρια: Άτονες συναλλαγές στην Αθήνα, έχασε τα κέρδη της η Ευρώπη

Διατηρεί τις 822 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ήπια κέρδη 0,43% και ενώ οι εξελίξεις στην οικονομία και την ενέργεια προμηνύονται δυσοίωνες. Έχασαν τα αρχικά τους κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο 4,68% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Στις τράπεζες με ήπια κέρδη ξεχωρίζουν η Εθνική και η Πειραιώς.

Στην Ευρώπη, υποχωρεί ο DAX 0,4%, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΚΤ για τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Την ώρα που οι εκτιμήσεις οίκων αξιολόγησης αλλά και επενδυτικών τραπεζών γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες για τις οικονομικές εξελίξεις στην Eυρωζώνη και τις HΠA λόγω του αυξημένου ενεργειακού κινδύνου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν σήμερα αλλά και την επόμενη εβδομάδα εκτός βελγικού εδάφους.

Ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε χθες μετά από κοινή πρόταση Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, να ανακοινώσει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με στόχο να ανακοπεί η διολίσθηση των τιμών του αργού που έχει προκαλέσει η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής του από το 2020.

Επειδή τα μέλη του ΟΠΕΚ+ παράγουν κάτω από τα επίσημα επίπεδα των στόχων τους εδώ και αρκετό καιρό (3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κάτω από τον επίσημο στόχο τον Αύγουστο), ο πραγματικός αριθμός των βαρελιών που βγαίνουν από την αγορά θα είναι μικρότερος.  

naftemporiki.gr

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ