Skip to main content

Tesla… made in China: Ρεκόρ παραδόσεων από το εργοστάσιο της Σαγκάης τον Αύγουστο

Οι δραστηριότητες της Tesla στην Κίνα επανέρχονται σε πλήρη εξέλιξη, αν και η αναβάθμιση του εργοστασίου της εταιρείας στη Σαγκάη και το lockdown στην περιοχή για τον Covid-19 επιβράδυνε την παραγωγή νωρίτερα φέτος.

Η κατασκευαστική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Έλον Μασκ παρέδωσε 76.965 οχήματα κινεζικής κατασκευής τον Αύγουστο, ακριβώς κάτω από το ρεκόρ του Ιουνίου των 77.938 και μια απότομη ανάκαμψη από 28.217 τον Ιούλιο, όταν οι γραμμές συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη ανεστάλησαν για αναβαθμίσεις με διπλάσια ετήσια χωρητικότητα σε περίπου 1 εκατομμύριο μονάδες.

Από το σύνολο του Αυγούστου της Tesla, 34.502 οχήματα διατέθηκαν στην τοπική αγορά και 42.463 απεστάλησαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της China Passenger Car Association που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Το πάθος των Κινέζων οδηγών για τα οχήματα νέας ενέργειας δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Οι συνολικές πωλήσεις NEV (Neighborhood Electric Vehicle), που περιλαμβάνουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά, αυξήθηκαν 111% στις 529.000 μονάδες, ανέφερε η PCA.

naftemporiki.gr