Skip to main content

Το selloff του Bitcoin το φέρνει στο όριο των 20.000 δολαρίων

Οι τιμές του Bitcoin υποχώρησαν για άλλη μια φορά, οδηγώντας στο όριο των 20.000 δολαρίων, λόγω ενδείξεων για την εμβάθυνση του στρες στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βυθίστηκε 8% στα 20.180 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Το Bitcoin υποχωρεί εδώ και εννέα ημέρες, το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2014. Οι απώλειες συνέχισαν να είναι ευρέως διαδεδομένες, με το Ether να πέφτει 10% στα 1.062 δολάρια.

Οι αγορές κρυπτογράφησης είχαν ήδη γίνει μάρτυρες δύο μεγάλων αναταράξεων από τις αρχές Μαΐου, συνταράσσοντας μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που ήταν ήδη υπό πίεση από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Πρώτον, το οικοσύστημα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης Terra κατέρρευσε όταν ένα αλγοριθμικό σταθερό νόμισμα που αποτελούσε βασικό μέρος του κατέρρευσε από το δεσμό του σε δολάρια. Περίπου ένα μήνα αργότερα η Celsius πάγωσε τις αναλήψεις σε μια πλατφόρμα όπου πρόσφερε υψηλές αποδόσεις, επικαλούμενη την ανάγκη «σταθεροποίησης της ρευστότητας».

Το συνολικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο των κρυπτονομισμάτων έχει πέσει στα 925 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko, από υψηλό πάνω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο.

naftemporiki.gr