Skip to main content

Airbus: Το πρώτο μεγάλο deal μετά την πανδημία

Παραγγελία για 255 νέα αεροσκάφη A321 εξασφάλισε η Airbus από την αμερικανική εταιρεία private equity Indigo Partners. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συμφωνία που κλείνει ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός μετά την πανδημία. 

Η Indigo, που ιδρύθηκε και διοικείται από τον επενδυτή Μπιλ Φράνκε, ελέγχει μετοχικά μερίδια σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Frontier στις ΗΠΑ, η Wizz Air στην Ουγγαρία, η μεξικανική Volaris και η Jetsmart στην Κίνα και την Αργεντινή. 

Μιλώντας στο CNBC κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης στο Ντουμπάι ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί, είπε ότι το deal των A321 «είναι ένα πολύ θετικό σήμα ότι αρχίζουμε να μπαίνουμε και πάλι στον σωστό δρόμο». 

Η αξία της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε επισήμως, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το CNBC. 

«Είναι μία παραγγελία που μας πηγαίνει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας- αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Airbus, να έχει μακροπρόθεσμη προοπτική και να σχεδιάζει την παραγωγή της με νέα δεδομένα» σημείωσε ο Φορί. 

naftemporiki.gr