Skip to main content

LVMH: Στον έλεγχό της έναντι 2,6 δισ. η ιδιοκτήτρια του Club 21

Στην εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Belmond προχωρά η LVMH. O γαλλικός κολοσσός πολυτελών αγαθών συμφώνησε να καταβάλλει 25 δολάρια ανά μετοχή για την Belmond στην οποία ανήκει και το φημισμένο κλαμπ «21» της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για πρίμιουμ 42% σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της εταιρείας πριν από τη συμφωνία και αποτιμά την αξία της στα 2,6 δισ. δολάρια. 

Το πρωί της Παρασκευής οι μετοχές του γαλλικού κολοσσού υποχωρούν έως και 3,1% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να θεωρούν ακριβό το αντίτιμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal του ομίλου από πέρυσι, όταν απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του Christian Dior καταβάλλοντας περισσότερα από 7 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές του LVMH έχουν καταγράψει πτώση 18% από το Σεπτέμβριο εν μέσω ανησυχιών ότι θα περιοριστεί η «όρεξη» των Κινέζων για πολυτελή αγαθά. 

Η Goldman Sachs υπολογίζει ότι τα έσοδα του κλάδου το 2019 θα αυξηθούν κατά 5% ύστερα από άνοδο 10% φέτος, με την επιβράδυνση να αποδίδεται εν πολλοίς στην περιορισμένη κινεζική όρεξη.

naftemporiki.gr