Skip to main content

Παρίσι: Στηρίζει τον Γκοσν, αλλά και τη συμμαχία με Nissan

Η Renault στηρίζει τον Κάρλος Γκοσν- προς το παρόν τουλάχιστον- σε μία εξέλιξη, η οποία έρχεται να αναδείξει τις ρωγμές στη συμμαχία της με την Nissan. Το Παρίσι, που ελέγχει μερίδιο 15% στην γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, παραμένει επίσης στο πλευρό του επικεφαλής της εταιρείας, αλλά και σπεύδει να ξεκαθαρίσει τη σπουδαιότητα της στρατηγικής συνεργασίας με την ιαπωνική πλευρά. 

Ενδεικτικές των λεπτών ισορροπιών, που έχει να τηρήσει η Γαλλία στο θέμα, είναι οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού, Μπρινό Λεμέρ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη για παρατυπίες εκ μέρους του Κάρλος Γκοσν, ο οποίος συνελήφθη από τις ιαπωνικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για οικονομικές ατασθαλίες.  

Παρά το γεγονός ότι η Nissan έχει ακολουθήσει εντελώς διαφορετική στάση, ανακοινώνοντας από την πρώτη στιγμή ότι θα προβεί σε αποπομπή του επικεφαλής της και παρά τις ανησυχίες ότι τα θεμέλια της συμμαχίας τρίζουν, ο Λεμέρ σημείωσε ότι «η σημερινή δομή διακυβέρνησης της συμμαχίας των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι σταθερή». 

Όπως είπε το Παρίσι θέλει να επιδιώξει την περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχίας. Στο πλαίσιο αυτό θα έχει συνομιλίες για το φλέγον θέμα αύριο, Πέμπτη, με τον Ιάπωνα ομόλογό του. 

naftemporiki.gr