Skip to main content

Bαθύ κόκκινο και στη Wall Street- συνέχεια στο τεχνολογικό sell off

Σφυροκόπημα δέχεται η Σίλικον Βάλει στη Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Ο τεχνολογικός κλάδος είναι στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων και πάλι, οδηγώντας τον Nasdaq σε νέο ναδίρ επτά μηνών. 

Ο δείκτης, στον οποίο έχουν μεγαλύτερο βάρος οι εταιρείες τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας καταγράφει πτώση της τάξης του 2,2% λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη. Τη Δευτέρα έκανε βουτιά 3%, με τη μετοχή της Alphabet (μητρική της Google) να βυθίζεται σε έδαφος bear market, έχοντας υποχωρήσει 20% από το εφετινό ζενίθ της. 

Σήμερα η μετοχή της Alphabet υποχωρεί περίπου 1,5%, ενώ εκείνη της Apple, της κορυφαίας- βάσει κεφαλαιοποίησης- επιχείρησης του πλανήτη, υποχωρεί σχεδόν 4%. Aπώλειες 4% και για τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. Στο κόκκινο με πτώση 3,3% βρίσκονται επίσης οι μετοχές της Microsoft. ΙΒΜ, Νvidia, Facebook υποχωρούν σχεδόν 2%, ενώ σε τροχιά πτώσης βρίσκεται και η Intel. 

Στη Γηραιά Ήπειρο οι τεχνολογικές είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές μαζί με τις τράπεζες. Ο κλάδος στον πανευρωπαϊκό δείκτη υποχωρεί 2,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών. 

Νωρίτερα στην Ασία ήταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που βρέθηκαν στο στόχαστρο, εξαιτίας της σύλληψης του Κάρλος Γκοσν, που θέτει αν αμφιβόλω το μέλλον της συμμαχίας Nissan- Renault. 

naftemporiki.gr