Skip to main content

«Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Υπό ελεγχόμενες πιέσεις τελεί σήμερα η αγορά των κρατικών ομολόγων, στον απόηχο της επιβεβαίωσης του ιταλικού αδιεξόδου κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού Eurogroup. 

Όπως είναι φυσικό, η άρνηση του Τζιοβάνι Τρία να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των υπόλοιπων 18 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, επηρεάζει και τα -πάντα ευμετάβλητα- ελληνικά ομόλογα.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 2,8 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,317%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 0,8 μονάδα βάσης και ανέρχεται στο 3,381%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 5,5 μονάδες βάσης και εκτινάσσεται στο επίπεδο του 3,377%. Αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται και στα ομόλογα της ιβηρικής χερσονήσου, με την απόδοση στο πορτογαλικό να ενισχύεται κατά 0,8 μονάδα βάσης και στο ισπανικό κατά 1 μονάδα βάσης.

Στο μεταξύ, τα spreads του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνονται στις 390 μονάδες βάσης και του ιταλικού στις 295 μονάδες βάσης, καθώς η απόδοση του γερμανικού ομολόγου διατηρείται στο ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο του 0,417%.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι πέραν των ιταλικών πιέσεων, η αγορά ομολόγων επηρεάζεται δυσμενώς και από το επικείμενο τέλος του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το οποίο έχει δρομολογηθεί για τον προσεχή Δεκέμβριο.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.