Skip to main content

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ETOILE 2018 Νικόλαος Τσελεμεντές

Το I.ΙΕΚ Etoile, ο Εξειδικευμένος Εκπαιδευτικός Όμιλος στη Γαστρονομία και τις Ξενοδοχειακές Σπουδές, ανακοινώνει την έναρξη ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων Υποτροφιών για τη διετή σπουδαστική περίοδο 2018 – 2020. Την περίοδο αυτή, το ΙΕΚ Etoile αφιερώνει τις Υποτροφίες στη μνήμη του διάσημου Έλληνα αρχιμάγειρα, συγγραφέα και δασκάλου Νικόλαου Τσελεμεντέ.

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά σε τρεις (3) πλήρεις υποτροφίες στο I.ΙΕΚ Etoile σε ειδικότητα της επιλογής του υποψηφίου και ο πρώτος κύκλος υποβολής ενδιαφέροντος λήγει την Τρίτη 31 Ιουλίου2018 στις 23:59 ώρα Ελλάδας.

Η υποβολή ενδιαφέροντος υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.etoile.edu.gr. Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δύνανται να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους καλώντας στο τηλέφωνο υποστήριξης 210 9271130, δηλώνοντας τα βασικά απογραφικά τους στοιχεία καθώς και πιθανά οικονομικοκοινωνικά κριτήρια (ανεργία ή χαμηλό εισόδημα, αναπηρία ή χρόνια πάθηση, μέλος πολύτεκνης οικογένειας κ.ά.).

Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις κάτωθι ειδικότητες:

– Μαγειρικής Τέχνης (Αρχιμάγειρας – Chef)

– Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική (Pastry Chef)

– Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Υπηρεσιών Φιλοξενίας

Τα μαθήματα και το περιεχόμενο Σπουδών των Ειδικοτήτων μπορούν να αναζητηθούν στη διεύθυνση www.etoile.edu.gr.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο Ι.ΙΕΚ Etoile, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας.

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αποτελεί δίπλωμα μετά-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6), είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98) και οι κάτοχοί του δύνανται να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01), μοριοδοτούμενοι με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Πιο σημαντικά, οι απόφοιτοι του Ι.ΙΕΚ Etoile χαίρουν της εκτίμησης και αναγνώρισης του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ι.ΙΕΚ Etoile είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος (άδεια λειτουργίας 120868/ΙΑ ΦΕΚ 2279 ΤΕΥΧΟΣ Β 12 Σεπτεμβρίου 2013) και απόλυτα ισότιμο ως προς τα Δημόσια ΙΕΚ. Ως εκ τούτου, οι άρρενες στρατεύσιμοι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ Etoile δικαιούνται αναβολής στρατεύσεως, ενώ διατηρούν και το δικαίωμα παραμονής τους στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται μέσω του email: [email protected] ή τηλεφωνικά στη γραμμή υποστήριξης 210-9271130.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ Ι.Ε.Κ. ETOILE BY LES CHEFS ΕΠΕ

www.etoile.edu.gr

Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σημείωση: Η επιλογή των Υποτρόφων θα λάβει χώρα από ειδική επιτροπή ενώ το Ι.ΙΕΚ Etoile διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής κατά την απόλυτη κρίση της, του ορισμού των κριτηρίων αυτής, την τροποποίηση του αριθμού και του είδους των υποτροφιών καθώς και το δικαίωμα μη αιτιολόγησης της επιλογής των Υποτρόφων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ

Με καταγωγή από τη Σίφνο, ο Νικόλαος Τσελεμεντές ήταν Έλληνας αρχιμάγειρας και δάσκαλος της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Σπούδασε μαγειρική στη Βιέννη και στις ΗΠΑ, ενώ εργάστηκε και ως διευθυντής ξενοδοχείου. Εισήγαγε στην ελληνική κουζίνα συνταγές μπεσαμέλ, μπουγιαμπέσα και πιροσκί, εισήγαγε την έννοια του κέτερινγκ και ίδρυσε σχολή μαγειρικής. Πρωτοπόρος της εποχής του, εξέδωσε το περιοδικό «Οδηγός Μαγειρικής» και το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, τον περίφημο «Οδηγό».