Skip to main content

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Ζακυνθινός

Η είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο ηθοποιός Δημήτρης Ζακυνθινός.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού ανακοίνωσε μέσω Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έφυγε σήμερα ο αγαπημένος μας φίλος , ο σπουδαίος ηθοποιός μας του θεάτρου και του κινηματογράφου Δημήτρης Ζακυνθινός μετά από μάχη λίγων μηνών με τις επιπλοκές της υγείας του…Μας ένωνε μια ειλικρινής, και βαθιά φιλία, από τότε που μαζί πρωταγωνιστούσαμε στους θρυλικούς ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ του Θάνου Λειβαδίτη πριν 42 χρόνια. Ένας ευαίσθητος μοναχικός άνθρωπος, πολυδιαβασμένος και ταλαντούχος… θα τον θυμόμαστε μέσα από τους κινηματογραφικούς ρόλους του και θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας, έτσι όπως τον συνηθίσαμε από τις όμορφες γιορταστικές βραδιές που οργάνωνε στο ζεστό του σπίτι.. Καλό σου ταξίδι καλέ μας Δημήτρη..», επισήμανε σε ανάρτησή του ο κ. Μπιμπίλας.

Λυσσασμένη γάτα (1998)
Εθνικό Θέατρο: Κεντρική Σκηνή / Γιάννης Καρατζογιάννης (Γκούπερ), Δημήτρης Ζακυνθινός (Αιδεσιμότατος Τούκερ).

Γεννημένος το 1939 στην Αθήνα, ο Δημήτρης Ζακυνθινός σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Εθνικού Θεάτρου» και την «Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου». Η πρώτη του εμφάνισή ήταν το 1965 με τη «Νέα Σκηνή» του Κωστή Λειβαδέα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεργασίες με τον θίασο Μάρως Κοντού – Γ. Κωνσταντίνου – Ν. Ρίζου, τον θίασο Ζωής Λάσκαρη και πολλούς ακόμα.

Η κατάληψη (1994)
Εθνικό Θέατρο: Κεντρική Σκηνή / Γιώργος Αρμένης (Αλέξης Αλεξίου), Δημήτρης Ζακυνθινός (Μαντάς Σωτήρης).

Η κινηματογραφική του καριέρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τις ταινίες «Κάτι κουρασμένα παληκάρια» (1967), «Η κόμησσα της φάμπρικας» (1969), «Η Κόρη του Ήλιου» (1971), «Ο φαντασμένος» (1973), «Από που πάνε για τη χαβούζα» (1978) και πολλές ακόμα.

Σχολείον σκανδάλων (1993)
Εθνικό Θέατρο: Νέα Σκηνή / Νίτα Παγώνη (Λαίδη Σνίργουελ), Δημήτρης Γούσης (Σνέικ), Δημήτρης Ζακυνθινός (Ρόουλη), Ιάκωβος Ψαρράς (Σερ Όλιβερ Σαρφέις), Νόρα Βαλσάμη (Λαίδη Τηζλ).

Σημαντική ήταν και η καριέρα του στην τηλεόραση, με τον ηθοποιό να συμμετέχει σε πολλές σειρές, όπως οι «Σκοτεινές Δυνάμεις», «Η Κραυγή των Λύκων», «Ο κατάδικος», «Οι Ιερόσυλοι, Αθώος ή ένοχος», «Η έκτη εντολή», «Ο πύργος των Μοσκώφ», «Η Οργή των Θεών», «Η Πρόβα του Νυφικού και η Χαμένη Άνοιξη».