Skip to main content

Τράπεζα της Ελλάδος: Πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Καθηγητής Roderick Beaton

Από αριστερά: ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Καθηγητής κ. Roderick Beaton, η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Με την τελετή ορκωμοσίας στην Τράπεζα της Ελλάδος ολοκληρώθηκε η τιμητική πολιτογράφηση του Ομότιμου Καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο King’s College του Λονδίνου, Roderick Beaton. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τράπεζας.

Η πρόταση για την τιμητική πολιτογράφηση υποβλήθηκε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, στην ανταποκρίθηκε άμεσα η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα κ. Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Ο  Καθηγητής κ. Roderick Beaton δίνει τον όρκο του Έλληνα πολίτη στον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.  Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας.   Τον Καθηγητή όρκισε ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Επίτιμος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας και η Υποδιοικήτρια κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Καθηγητής κ. Roderick Beaton.

Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, αφού  αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Καθηγητή και στο πλούσιο έργο του, σημείωσε ότι «υποδεχόμαστε έναν μεγάλο Έλληνα, τον Roderick Beaton» με μια τελετή, η οποία «αποτελεί απλώς την τυπική επισφράγιση μιας σχέσης ζωής με τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό».