Skip to main content

Η Finos Film αποχαιρετά τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο: «Αντίο δάσκαλε»

Με ένα νοσταλγικό βίντεο αποχαιρετάει η Finos Film τον σπουδαίο ηθοποιό, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 85 ετών

Πριν από περίπου 40 ημέρες ο Γιώργος Μιχαλακόπουλου υπέστη εγκεφαλικό και νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ο σπουδαίος ηθοποιός κατέληξε χθες το πρωί, στο νοσοκομείο.

Η Finos Film συγκέντρωσε πλάνα και ατάκες του από τις ταινίες «Ξύπνα Βασίλη», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Η ωραία του κουρέα».

Στο σχόλιο που συνοδεύει την ανάρτηση στα social media η Finos Film αναφέρει πως «Ένας σπουδαίος ηθοποιός, δάσκαλος και εξαιρετικός άνθρωπος, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτισμό μας.

Με τεράστια θεατρική διαδρομή και βαθύ καλλιτεχνικό ταλέντο, μας χάρισε μεγάλες ερμηνείες με ποιότητα και ήθος. Στον κινηματογράφο θα τον θυμόμαστε πάντα ως τον γλυκύτατο ποιητή Φανφάρα από την ταινία «Ξύπνα Βασίλη» (1969). Μια βαθιά υπόκλιση σήμερα μαζί με τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αντίο δάσκαλε.. “Τι είναι ταλέντο ούτε τώρα το ξέρω. Αισθανόμουν όμως καλά και ήξερα ότι αυτή είναι η δουλειά μου. Αφιερώθηκα και προχώρησα”»