Skip to main content

Για τους λάτρεις του Αγίου που λατρεύει τα παιδιά

Ένα ξεχασμένο αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, δροσερό, μοντέρνο και ευφάνταστο, για όσους έχουν ανάγκη να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη.

«Η ζωή και οι περιπέτειες του Σάντα Κλάους» του Λάιμαν Φρανκ Μπάουμ, σε μτφ. Φίλιππου Μανδηλαρά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη για παιδιά ηλικίας 6+.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου, ανακαλύπτουμε πού γεννήθηκε ο Σάντα Κλάους, πώς τον ανέθρεψαν οι Νύμφες του Δάσους στο δάσος Μπαρζί, τι σημαίνει το όνομά του, γιατί έφυγε από το δάσος και εγκαταστάθηκε στη Γελαστή Κοιλάδα, πώς και για ποιο σκοπό έφτιαξε το πρώτο του παιχνίδι, αλλά και για τα εμπόδια που συνάντησε στον δρόμο του από τα μοχθηρά Ούγκα Ούγκα. Μαθαίνουμε, ακόμα, για το πρώτο του ταξίδι με τους τάρανδους αλλά, κυρίως, για την ανάγκη του να χαρίζει το γέλιο και τη χαρά στα παιδιά του κόσμου, που τελικά τον έκανε αθάνατο, με αποτέλεσμα να ζει ακόμα ανάμεσά μας, παρέα με τα ξωτικά, τις Νύμφες και τις Νεράιδες, στο καλύβι του, στη Γελαστή Κοιλάδα.

Ένα ξεχασμένο αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, στην πρώτη του έκδοση   στα ελληνικά· δροσερό και ευφάνταστο κι αριστοτεχνικά γραμμένο από το Φρανκ Μπάουμ- τον δημιουργό του «Μάγου του Οζ»,  είναι ιδανικό για όσους έχουν ανάγκη να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη.