Skip to main content

Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Σμαραγδής

Ο αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή («Ελ Γκρέκο», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»), Νίκος Σμαραγδής, οπερατέρ και διευθυντής φωτογραφίας, άφησε την τελευταία του πνοή, «χτυπημένος» από καρκίνο.
 
Ο γνωστός σκηνοθέτης έμαθε τα νέα, από την Κρήτη, μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Καζαντζάκη.
«Την πρώτη κλακέτα θα την αφιερώσουμε στον Νίκο, ήταν πολύ μεγάλος καλλιτέχνης» δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης. Η κηδεία του Νίκου Σμαραγδή έγινε σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.
 

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Eλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου 

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Νίκου Σμαραγδή.  Από τους σημαντικότερους διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ διέγραψε μια λαμπρή πορεία και φώτισε μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών σειρών, ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ Ελλήνων κινηματογραφιστών μεταξύ των οποίων της αείμνηστης Φρίντας Λιάππα, του Κώστα Κουτσομύτη, του αδελφού του Γιάννη Σμαραγδή.

 Η απώλεια του θλίβει όλο τον κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου. Εκφράζουμε στην οικογένεια και τους οικείους του  τα θερμά μας συλλυπητήρια.