Skip to main content

Ο ιδιοκτήτης του θρυλικού «Studio 54» θύμα απάτης του Donald Trump;

Ο Mark Fleischman, ο οποίος αγόρασε το θρυλικό κλαμπ της Νέας Υόρκης, «Studio 54» από τους ιδρυτές του, Ian Schrager και Steve Rubell, δεν θα ξεχάσει ποτέ πώς ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κόστισε στον ίδιο και τους επενδυτές του περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ο Fleischman δεν περιλαμβάνει την ιστορία στο «Inside Studio 54», το νέο βιβλίο του σχετικά με τις ημέρες της ντίσκο, όταν όμορφοι άνθρωποι ρουφούσαν κοκαΐνη μέσα από τυλιγμένα χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων, σύμφωνα με το Page Six.

«Συνέβη δέκα χρόνια μετά το ‘’Studio’’. Την εποχή εκείνη ήμουν ιδιοκτήτης του σούπερ κλαμπ ‘’Tatou’’. Ο Trump ήρθε και πέρασε πολύ ωραία», ανέφερε ο Fleischman.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ο Trump ήταν μεταξύ των γάμων του με την πρώτη του σύζυγο, Ivana, και τη δεύτερη σύζυγο, Marla. Ήταν ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Plaza Hotel και ήθελε ένα νέο κλαμπ γεμάτο με όμορφες γυναίκες να αντικαταστήσει το ξεπερασμένο, τουριστικό Trader Vic’s.

«Σφίξαμε τα χέρια σε μια συμφωνία», είπε ο Fleischman, ο οποίος σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα David Rockwell σχεδίασε το «Zuzu», ένα κλαμπ με θέμα τη Δυτική Αφρική. «Πήγαμε στο γραφείο του Donald, αλλά το απέρριψε αμέσως», ανέφερε ο Fleischman.

Ο Mark Fleischman βρήκε έναν άλλο σχεδιαστή και τελικά άνοιξε τον χώρο ως «Gauguin», αλλά δεν λειτούργησε για πολύ.

«Ενώ ήταν στο στάδιο της κατασκευής, το ξενοδοχείο ήταν κατασχεμένο. Ο Trump δεν μου το είπε. Έχασα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ενώ οι επενδυτές μου έχασαν πάνω από ένα εκατομμύριο», είπε ο Fleischman.