Skip to main content

Uggie: Πέθανε ο τετράποδος πρωταγωνιστής του οσκαρικού «The Artist»

Ο αξιολάτρευτος Uggie, τον οποίο γνωρίσαμε στο ασπρόμαυρο φιλμ του Μισέλ Χαζαναβίσιους «The Artist», στο πλευρό του Γάλλου ηθοποιού Ζαν Ντιζαρντέν, υποβλήθηκε σε ευθανασία εξαιτίας ενός όγκου. Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή μέσω της ιστοσελίδας TMZ, η οποία ασχολείται με διασημότητες.

Ο Uggie, ένα ταλαντούχο τζακ ράσελ τεριέ, κέρδισε φήμη, φίλους και βραβεία, όπως το «Golden Collar Award», το «Palm Dog Award» στις Κάννες και έγινε ο πρώτος σκύλος που άφησε τα αποτυπώματά του δίπλα σε εκείνα… της Μέριλιν Μονρόε και του Κλαρκ Γκέιμπλ, μπροστά από το «Grauman’s Chinese Theatr», αποκτώντας το δικό του αστέρι στη λεωφόρο  των διασημοτήτων στο Χόλυγουντ, στο «Walk of Fame».

Ο ιδιοκτήτης του δημοφιλούς τετράποδου, ο Κολομβιανός εκπαιδευτής σκύλων  Όμαρ Βον Μίλερ, αναγκάστηκε να πάρει την δύσκολη απόφαση της ευθανασίας, καθώς ο 13χρονος Uggie έπασχε από καρκίνο του προστάτη. Ο Μίλερ είχε «υιοθετήσει» τον  Uggie από καταφύγιο για σκύλους, αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του τον είχαν εγκαταλείψει γιατί ήταν πολύ άτακτος.

Το καφέ – άσπρο τζακ ράσελ τεριέ είχε εμφανιστεί στην ταινία «Water for Elephants», δίπλα στην Ρις Γουίδερσπουν και τον Ρόμπερτ Πάτινσον, καθώς και σε πολλά διαφημιστικά για την τηλεόραση, αφού είχε ξεκινήσει την καριέρα του από διαγωνισμούς σκύλων.

Έγινε ευρύτερα γνωστός σε ηλικία 9 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Artist», «υποδυόμενος» τον καλύτερο φίλο του κινηματογραφικού αστέρα του βωβού κινηματογράφου του Χόλυγουντ, Ζορζ Βαλεντίν, τον οποίο ενσάρκωσε ο Ντιζαρντέν. Η ταινία είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, το 2012.

naftemporiki.gr