Skip to main content

«The Deuce»: Ο James Franco στα άδυτα της βιομηχανίας πορνό των ’70s

H νέα πολυαναμενόμενη σειρά της HBO, «The Deuce», με πρωταγωνιστές τους James Franco και την μοναδική Maggie Gyllenhaal, έρχεται αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους.

Η κοινωνική σειρά έχει ως κεντρικό θέμα τη νομιμοποίηση και την άνοδο της «βιομηχανίας ακατάλληλων ταινιών» στη Νέα Υόρκη κατά τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα James Franco, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Freaks and Geeks», και η Maggie Gyllenhaal πλαισιώνονται από ένα εξαιρετικό καστ που αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους Lawrence Gilliard Jr., Margarita Levieva και Emily Meade. Δημιουργοί της σειράς «The Deuce» είναι ο George Pelecanos  και ο βραβευμένος με βραβείο EMMY David Simon.

Η πλοκή της σειράς ακολουθεί την ιστορία της σταδιακής νομιμοποίησης της βιομηχανίας πορνό στη Νέα Υόρκη, από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80, και εξερευνά έναν σκληρό κόσμο γεμάτο βία και ναρκωτικά που εισάγεται, εν καιρώ, στην νόμιμη αγορά, μέχρι το ξέσπασμα του AIDS που αλλάζει τα δεδομένα.

Το «Deuce» εμπνέεται, εν μέρει, από την καριέρα των δίδυμων αδερφών Vincent και Frankie Martino που πρωταγωνιστούσαν σε πορνοταινίες, ενώ εξελίχθηκαν, βαθμιαία, σε «βιτρίνα» για τα αφεντικά της μαφίας που κατάφεραν να ελέγξουν την επικερδέστατη πορνοβιομηχανία. Σε διπλό ρόλο ο Franco, ενσαρκώνει και τα δύο αδέρφια, ενώ στο πλάι του βρίσκεται η Maggie Gyllenhaal που υποδύεται μια πόρνη της Times Square, έτοιμη να παγιδευτεί στον ιστό των αδερφών Martino.

H σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, και σε prime time προβολή τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, στο Novacinema4HD.

Η σειρά έρχεται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ, μετά την προβολή της, θα διατίθεται μέσω των υπηρεσιών Nova GO και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.

naftemporiki.gr